Al duizend kinderen aangemeld voor Dutch Match Cup

Lelystad - Naast internationale topwedstrijden zijn er tijdens de tweede editie van de Dutch Match Cup in Lelystad weer volop kinderactiviteiten. Voor het doordeweekse programma hebben zich inmiddels al duizend kinderen aangemeld.

De Bataviahaven staat van 23 tot en met 27 september in het teken van de Dutch Match Cup.

Spannende matchraces

Gedurende de hele week zijn er net naast de muur in Bataviahaven spannende matchraces. Het concept van matchracing is eigenlijk heel simpel. Twee teams racen zo snel mogelijk naar een boei om vervolgens zo snel mogelijk weer terug te racen. Hierdoor is matchracen heel spannend om naar te kijken. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor de momenten dat er even niet gezeild wordt.

Kinderactiviteiten goed bezocht

Vorig jaar waren de kinderactiviteiten erg goed bezocht. Doordeweeks konden scholen zich inschrijven voor het Waterpret-programma, dit zat op een gegeven moment zo vol dat er geen nieuwe scholen meer bij konden. Tijdens dit programma konden kinderen leren zeilen, kanoën en surfen.

De organisatie is inmiddels al druk bezig met de invulling van het programma van dit jaar. Ook hiervoor kunnen scholen zich weer gratis inschrijven. Sportbedrijf Lelystad heeft de scholen inmiddels geïnformeerd en de aanmeldingen stromen binnen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus scholen kunnen zich nog aanmelden voor deze gratis watersportclinics en -activiteiten. Stuur voor meer informatie een e-mail naar Remco de Kort, sportconsulent van Sportbedrijf Lelystad.

Naast de kinderactiviteiten worden er nog vele andere side events georganiseerd, ook voor volwassenen is er genoeg te doen.

Houd voor updates en meer informatie over het programma de website van de Dutch Match Cup in de gaten.

Lees ook het nieuwsdossier Dutch Match Cup.