Verdachte opgepakt voor overval op bejaarde vrouw (filmpje)

Lelystad - De recherche heeft dinsdag een 20-jarige man uit Lelystad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een 90-jarige vrouw op 14 september 2014.

Die zondagavond 14 september zag het slachtoffer rond 18.30 uur een man voor de deur staan bij haar woning aan de Grietenij. Ze opende de deur waarna zij gelijk naar binnen werd geduwd. Twee mannen kwamen haar woning binnen en bedreigden haar. Ze doorzochten de woning en gingen er met sieraden vandoor.

Tips na Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedde op dinsdag 9 juni aandacht aan de overval. Op woensdag 10 juni werd de zaak behandeld in Bureau Flevoland. Mede dankzij tips van getuigen kon de recherche dinsdag de Lelystedeling aanhouden. Hij zit vast, het onderzoek wordt voortgezet.

Specifieke getuige gezocht

Vlak voor de overval zouden twee jongens, die voldeden aan het signalement, gepraat hebben met een persoon in een rode scootmobiel. De recherche komt graag in contact met deze specifieke getuige. Hij/zij wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Lelystad via 0900-8844.

Lees meer in ons nieuwsdossier: Overval op bejaarde vrouw.