Uit-jeTent trekt ruim 1200 kampeerders (filmpje)

Emmeloord - Maar liefst 1222 kampeerders die van tevoren een plekje boekten en nog eens 700 mensen die een activiteit reserveerden. De organisatie van de vijfde editie van Uit-jeTent is dik tevreden over deze aantallen.

Unieke plaatsen

Op donderdag streken de eerste mensen neer op unieke plaatsen in de Noordoostpolder. In de wijngaard van Maronesse en bij de kersenboomgaard van Verhage waren de terreinen vol. Ook bij Op d’n Akker en op het Schokkerstrand stonden veel mensen met hun tent, caravan of camper.

Campings goed bezet

Bezoekers uit het hele land kwamen voor een prikkie genieten van speciale Uit-jeTentplekken, waar je normaal gesproken niet mag kamperen. Ook de campings in de polder waren goed bezet, meerdere terreinen moesten bezoekers doorverwijzen naar één van de andere 27 campings.

De onweersbui op vrijdagavond zorgde voor wat nattigheid, maar door de korte duur kon iedereen al snel weer genieten van het buitengewoon goede kampeerweer. De Vleermuizentocht in Kuinderbos ging vrijdagavond dan ook gewoon door.

Bregina Tuinstra van de organisatie van de Haak- en Breipicknick in Kraggenburg kijkt terug op een meer dan geslaagde dag. Op zaterdag waren er veel standhouders en bezoekers bij Hotel van Saaze.

Lichtjestocht grootste publiekstrekker

Het Bourgondisch Bosontbijt en de Koetsentocht op zondag waren erg populair. Maar de Lichtjestocht op Schokland zaterdag was de grootste publiekstrekker. Meer dan 400 bezoekers vonden hun weg langs spannend heksentheater, muziek, dans en vertellingen met als afsluiting een historisch ingericht terrein met een optreden van La Mascotte.

Peter Meurs, de trekker van dit Uit-jeTent-onderdeel op Schokland, was enorm blij met het weer, de enthousiaste reacties van deelnemers en trots op de vele vrijwilligers die de Lichtjestocht tot een groot succes maakten.

'Heel Uit-jeTent Weekend wordt mogelijk gemaakt door meer dan honderd vrijwilligers en de toeristische en recreatieve branche', vertelt projectleider Anita Boes. 'Dank zij deze inzet kan dit weekend zo goed van de grond komen.'

Kampeerders kunnen tot maandagochtend voor een prikkie overnachten in de Noordoostpolder en volgend jaar is Uit-jeTent weer in het eerste weekend van juni.

Lees meer in ons dossier: Uit-jeTent