Al meer dan 1200 boekingen voor Uit-jeTent

Marknesse - Met pijl en boog trapte voorzitter Peter Meurs van Uit-jeTent het kampeerweekend maandagavond alvast af. Donderdag begint de vijfde editie van het grote polderevenement.

Honderden mensen komen dan in de Noordoostpolder kamperen en recreëren, tijdens - als de voorspellingen althans kloppen - prachtig zomerweer.

Al meer dan 1200 boekingen

Inmiddels loopt het storm qua boekingen, vertelde Anita Boes van de organisatie tijdens de aftrap. Meer dan 1200 kampeerders hebben al geboekt en zo'n 547 mensen boekten een activiteit. 'Vooral de Lichtjestocht bij Schokland is populair.'

Bij de aftrap - die dit jaar werd gehouden bij de Strandhoeve in de buurt van Marknesse - waren vrijwilligers, bestuursleden en deelnemers en sponsors bijeen. De laatste instructies werden doorgenomen voordat de eerste campinggasten hun plekje vinden ergens in de Noordoostpolder.

Mooi zomerweer

Wethouder Andries Poppe kon er niet bij zijn door een raadsvergadering die hij niet mocht missen. Maar in een videoboodschap wenste hij alle betrokkenen een fijne Uit-jeTent toe. 'Wij zijn als gemeente trots op jullie vrijwilligers die er elk jaar weer een feest van maken'.

Tijdens de opnames van het filmpje had hij een paraplu nodig tegen de regen. 'Maar dat zal dit weekend niet hoeven. Het wordt prachtig weer als ik de voorspellingen mag geloven. Maak er wat moois van', gaf hij de bezoekers nog mee.

Van alles te doen

Uit-jeTent van donderdag tot en met maandag is meer dan kamperen alleen. Ook voor niet-kampeerders is er namelijk van alles te beleven in de Noordoostpolder van vrijdag tot en met zondag. Een golfclinic, weilandsurfen, musea, workshops, fietsen en wandelen langs polderslootjes en streekproducten proeven; bezoekers kunnen kiezen uit een enorm aanbod activiteiten dankzij een speciaal Uit-jeTent programma.

Kijk voor meer informatie op de website van Uit-jeTent.

Lees meer in ons dossier: Uit-jeTent.