Groen licht voor onderzoek naar zwembaden

Dronten - De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met een onderzoek naar de toekomst van zwembad Overboord in Dronten. Daarmee is een bedrag van 90.000 euro gemoeid.

Dat onderzoek moet licht werpen op de vraag hoe het verder moet met het zwembad. Er liggen drie scenario’s, die nader worden onderzocht: renovatie van het zwembad, nieuwbouw van een vergelijkbaar zwembad of nieuwbouw van een kleiner zwembad. Dat laatste heeft de voorkeur van de gemeenteraad, omdat het de jaarlijkse kosten voor het zwembad flink drukt en zich dan als het ware vanzelf terugverdient. Maar het onderzoek moet het definitieve en onderbouwde antwoord geven.

Investering

Ondertussen wordt er wel geïnvesteerd in Overboord, want de hygiëne laat hier en daar te wensen over. ‘Binnenkort worden de douches gerenoveerd,’ beloofde wethouder Ton van Amerongen. Ook gaat hij met  beheerder Optisport in gesprek over het beheer en de openingstijden van het zwembad, want daar is de politiek niet tevreden over. Het contract met Optisport, dat ook andere sportaccommodaties beheert, wordt wel met twee jaar verlengd.

Sportbedrijf

In de toekomst is de kans groot dat een gemeentelijk sportbedrijf zich met het beheer van de sportaccommodaties gaat bezighouden. De uitkomsten van een onderzoek naar de haalbaarheid van zo’n sportbedrijf worden over een jaar verwacht. GroenLinks wilde donderdag via een motie afdwingen dat het onderzoek binnen een jaar gereed zal zijn, maar wethouder Van Amerongen wilde daar niet aan. ‘Het kan een jaar zijn, maar ook twee maanden meer of minder. Die toezegging heeft u. En hoe vaak moet ik die toezegging doen, meneer Vermast?,’ zei hij donderdag tegen de GroenLinksvoorman. Die trok, mede door gebrek aan politieke steun, zijn motie in.

Participatie

Het onderzoek zal ook antwoord geven in hoeverre de bewoners van Swifterbant en Biddinghuizen meer betrokken kunnen worden bij de openluchtbaden in de dorpen. Ook daarmee kunnen kosten worden bespaard. De toekomst van die baden staat niet ter discussie.

Lees ook:

Toekomst zwembad Overboord nog ongewis

'Hardnekkig misverstand' zomeropenstelling Overboord

Dronten buigt zich over toekomst zwembaden