'Cuadrilla verkondigt halve waarheden over boringen naar schaliegas'

Espel - 'Directeur Frank de Boer van Cuadrilla verkondigt halve waarheden'. Dit stelt actiegroep Tegengas naar aanleiding van de antwoorden die De Boer woensdag gaf tijdens de informatieavond over schaliegas in Espel.

Tijdens de druk bezochte avond, met inbreng van de Rabobank, LTO-Noord en Tegengas, kwamen veel kritische vragen aan het adres van Cuadrilla.

'De Boer laat feiten achterwege'

'Directeur De Boer van Cuadrilla gaf tijdens de vragenronde geen rechtstreekse antwoorden en liet feiten achterwege die in de bijeenkomst met LTO eerder dit jaar wel genoemd werden', stelt secretaris Engelbert Nikkels van actiegroep Tegengas.

'Geen tankauto's met schaliegas'

Zo beweerde De Boer dat in de Noordoostpolder geen tankauto's met schaliegas gaan rijden. Dat werd door de aanwezigen weerlegd: 'Alsof ruw schaliegas geschikt is om op het bestaande netwerk aan te sluiten'.

Nog minder denkbaar is, volgens tegenstanders, dat Cuadrilla een gasnetwerk aan gaat leggen voor veertig boorlocaties. 'Die tankauto's komen er echt wel!', aldus verontruste aanwezigen.

'Gigantische impact op infrastructuur'

De Boer deed zelfs garanties over verkeersveiligheid. 'Maar hoe kun je voor 40 boorlocaties de verkeersveiligheid voor fietsende kinderen garanderen?', aldus bezorgde inwoners. 'Dat heeft een gigantische impact op de infrastructuur van de polder'.