Betonnen fietspad verbindt Wellerwaard met Kuinre

Emmeloord / Kuinre - Het nieuwe betonnen fietspad, dat het Kuinderbos met recreatiegebied Wellerwaard verbindt, is woensdag in gebruik genomen.

Wethouders Hans Wijnants en Andries Poppe van de gemeente Noordoostpolder openden de fietsroute samen met het provinciehoofd van Staatsbosbeheer, Nick de Snoo. Dit gebeurde bij het Anton Remijnsepad, genoemd naar polderpionier Anton Remijnse.

Fietspaden van twee meter breed

De 3,5 km is in twee fases gerenoveerd. De gemeente Noordoostpolder heeft het deel tussen de Oosterringweg en de Schansweg aanbesteed aan de firma Schagen, hierbij zijn ook Europese geleden ingezet. Met de aanleg van de fietspaden in het mogelijk vanuit Emmeloord via de Wellerwaard naar Kuinre te fietsen of te skeeleren over twee meter brede betonfietspaden.

Aanpak schelpenfietspad

Wethouder Wijnants haalde nog even aan dat er nog een wens ligt om een bestaand schelpenfietspad in beton om te zetten. Het gaat om het deel tussen de Hopweg (Noordoostpolder) en de havendijk (Steenwijkerland).

Plaatselijk Belang van Kuinre was ook vertegenwoordigd bij de ingebruikname en zij gaan de kwestie onder de aandacht brengen bij de gemeente Steenwijkerland. 'Hopelijk kan deze fietsverbinding,  die nu door slijtage onveilig dreigt te worden, door samenwerking blijven bestaan'.

Groen ondernemerschap

Nick de Snoo benadrukte dat door groen ondernemerschap bij Staatsbosbeheer middelen beschikbaar waren gekomen om eind 2014 het deel tussen Schansweg en Hopweg te realiseren. 'Een mooie manier om verdiend geld weer terug te laten vloeien naar de samenleving'. Staatsbosbeheer heeft haar deel aanbesteed aan Firma De Waard.

Pad genoemd naar polderpionier

Mooi detail was verder dat Tom Remijnse, als vrijwilliger actief bij Staatsbosbeheer, aanwezig was bij de opening. Dit deel van het fietspad is vernoemd naar zijn opa, destijds een van de eerste honderd polderpioniers.

Het deel tussen de Schansweg en Oostringweg wacht nog op een naam. De financiële bijdrage van de namen die gegeven worden aan de fietspaden in het Kuinderbos, is bestemd voor aanleg en onderhoud. Mail voor meer informatie naar boswachter Harco Bergman.

Kom je uit Kuinre en wil je naar Wellerwaard? Er ligt een prachtig nieuw fietspad voor je klaar. Dit pad verbindt...

Posted by Gemeente Noordoostpolder on woensdag 20 mei 2015