Mysterieuze Lichtjestocht op Schokland

Schokland - Werelderfgoed Schokland is rijk aan mooie verhalen en tijdens Uit-jeTent staat één legende centraal: Heksen dansen rond de motketel van Schokland.

In een mythische tocht over de Zuidpunt van Schokland worden bezoekers zaterdagavond 6 juni vermaakt door muzikanten, dichters, verhalenvertellers, dansers en acteurs.

Theaterroute langs vuurpotten

Tijdens stormachtige nachten trekken vele heksen uit de wijde omgeving nog steeds naar Schokland. Zo ook tijdens de Lichtjestocht. In de schemer is een theaterroute uitgestippeld langs sfeervolle vuurpotten. Een groot vrijwilligersteam staat klaar om heksen in alle vormen te laten zien. 

Interactieve wandeling

Griezel, spanning, interactie, muziek, verhalen, zang en dans. Tijdens de Lichtjestocht worden deelnemers meegenomen in een anderhalf uur durende heksentocht. Tijdens de interactieve wandeling van 4 kilometer wordt de legende tot leven gewekt.

Nóg spectaculairder dan vorig jaar

Het is niet de eerste keer dat Uit-jeTent de Lichtjestocht organiseert. Vorig jaar was de aftrap van dit evenement en dit jaar belooft nóg spectaculairder te worden. ‘De tocht is sfeervol, maar ook griezelig en spannend door het verhaal van de legende’, vertelt Peter Meurs.

Aan deze mysterieuze avondwandeling wordt dit jaar meegewerkt door onder meer Muziektheatervereniging La Mascotte, Slagwerkgroep Espel, Theatergroep Noordoostpolder, Smartlappenkoor de Johanna’s uit Nagele en Locatietheater Prins te Paard.

Reserveren is noodzakelijk

De schemerwandeling vindt zaterdag 6 juni plaats vanaf 21.15 uur en duurt 1,5 tot 2 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Uit-jeTent. Kinderen tot en met 12 jaar betalen slechts 4,50 euro en bezoekers van 13 jaar en ouder 8 euro. Vooraf en na afloop kunnen bezoekers een hapje en een drankje nuttigen.

Lees meer in ons dossier: Uit-jeTent.

Bekijk hieronder het triggerfilmpje van de Lichtjestocht: