Gemeente: 'Markante' Golfslag moet blijven

Emmeloord - De gemeente Noordoostpolder wil het 'markante gebouw' De Golfslag in Emmeloord graag behouden. De laatste bewoners zijn onlangs vertrokken, waardoor het binnenkort leeg komt te staan.

'Een bestemming wonen geeft de grootste kans dat het gebouw een tweede jeugd krijgt', zegt wethouder Henk Suelmann. Vandaar dat de gemeente heeft besloten 'in principe' mee te werken aan een nieuwe bestemming voor het gebouw.

Eigenaar Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) verhuist. Het pand of de locatie wordt daarna verkocht aan de hoogste bieder. Er hebben zich al partijen gemeld die mogelijkheden zien in herbestemming tot een woongebouw.

Om het pand goed aan te bieden, wil ZONL graag weten wat er in de toekomst met het pand en de locatie kan en of de gemeente eventueel bereid is tot een bestemmingsplanwijziging.

De huidige bestemming is 'maatschappelijk' en dat maakt dat het pand minder goed te verkopen is. Bij haar besluitvorming heeft het college een aantal argumenten zwaar laten wegen.

De Golfslag maakt Emmeloord zichtbaar vanaf de snelweg. Het gebouw markeert een van de stadspoorten van Emmeloord: de plekken waar van oudsher de overgang lag tussen het landschap en de stad. Bovendien is het ontworpen door Abe Bonnema, een vooraanstaande Nederlandse architect die veel bekende gebouwen heeft vormgegeven.