Drietalige brochure brengt 'nieuwe' natuur Flevoland in beeld

Lelystad - Toerisme Flevoland heeft in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Flevo-landschap een nieuwe internationale natuurbrochure ontwikkeld.

Via deze drietalige brochure (Nederlands, Engels, Duits) krijgt de nationale en internationale bezoeker in één oogopslag de 'nieuwe' natuur van Flevoland in beeld. Maandag is de eerste brochure overhandigd aan Martin Jansen van Het Flevo-landschap, Susan Bonekamp van Staatsbosbeheer en Norbert Kwint van Natuurmonumenten.

Campagne in Duitsland

De brochure is tot stand gekomen naar aanleiding van een grote natuurcampagne van Flevoland in Duitsland waarbij ook de Duitse versie van de film 'De Nieuwe Wildernis' is ingezet. Naast alle marketing- en promotieactiviteiten in Duitsland is er samen met de natuurorganisaties en de regio’s hard gewerkt aan producten en promotiematerialen voor de Duitse bezoeker aan Flevoland. Onder andere routes, arrangementen en excursies die allemaal terug te vinden zijn via de Duitstalige website Flevoland.de. En nu dus ook een meertalige brochure die naast een overzichtskaart van Flevoland, informatie geeft over de verschillende natuurgebieden van deze provincie.

Alle Flevolandse natuurgebieden in één brochure

'Informatievoorziening is heel erg belangrijk om de bezoekers goed te informeren', aldus Rinkje Tromp (Marketing Manager Toerisme Flevoland). Maar ook de drie natuurorganisaties zien het belang van deze samenwerking. 'Het is mooi dat alle unieke natuurgebieden van Flevoland nu eens bij elkaar in één brochure staan'.

De brochure (oplage 20.000) ligt vanaf deze week bij alle bezoekerscentra in Flevoland, de VVV/Touristinfo’s en alle grotere verblijfsaccommodaties.

Lees meer in ons dossier De Nieuwe Wildernis.