Negen jaar geëist voor dodelijke steekpartij Meerpaaldagen

Dronten - De officier van justitie heeft vandaag een gevangenisstraf van 9 jaar geëist tegen een 20-jarige man uit Lelystad voor doodslag op de 17-jarige Akif Korkmaz uit Dronten. Het incident vond plaats tijdens de Meerpaaldagen, op 9 augustus 2014.

Die dag ontstond er in het centrum van Dronten een vechtpartij. Akif Korkmaz werd hierbij neergestoken en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.

Vechtpartij tussen twee groepe jongens

Op de beschikbare camerabeelden is een vechtpartij te zien tussen twee groepen jongens. Na tussenkomst van de politie stopte de vechtpartij en bleef de 17-jarige jongen liggend op de grond achter. Reanimatie had geen zin meer.

DNA verdachte op moordwapen

Voor het bewijs in deze zaak baseert de officier zich op de getuigenverklaringen, de verklaringen van de verdachten, het forensisch onderzoek en de camerabeelden. Geen van de getuigen heeft het daadwerkelijke steken gezien, maar vastgesteld is dat er meerdere malen een beschadiging aan het T-shirt van het slachtoffer is toegebracht door een scherp voorwerp, dat op het lemmet van het zakmes bloed is aangetroffen van het slachtoffer en dat op het heft van het mes DNA is aangetroffen van de verdachte.

Op basis van al het materiaal komt de officier tot wettig en overtuigend bewijs dat de 20-jarige Lelystedeling verantwoordelijk moet worden gehouden voor het steekincident. 'Een jongen die aan het begin van zijn leven stond is het meest kostbare, het meest fundamentele recht afgenomen, zijn leven. Hij had zijn hele leven nog voor zich'.

De officier van justitie eiste tegen de 20-jarige hoofdverdachte 9 jaar.

Lees meer in het dossier Dodelijke steekpartij Meerpaaldagen