Vrouwelijke dader in Meppeler ontvoeringszaak gaat in hoger beroep

Meppel - Enise B. die door de rechtbank in Assen werd veroordeeld tot twaalf jaar celstraf vanwege de poging tot doodslag, afpersing, diefstal met geweld, bedreiging en vrijheidsberoving, gaat in hoger beroep. Dat meldt RTV Drenthe.

Antonio van der P., de mannelijke helft van het gangsterduo, accepteert zijn straf van 18 jaar.

De raadsman van Enise B. vindt dat de vrouw te zwaar wordt gestraft, vooral omdat zij helemaal geen strafblad heeft en van een aantal feiten was vrijgesproken.

Spoor van geweld

Het duo gijzelde in de nacht van 9 op 10 februari een 33-jarige man in de kofferbak van zijn eigen auto. Hij wist te ontsnappen.

Ook acht de rechtbank de poging tot doodslag op een vrouw uit Meppel bewezen. De twee staken haar met een mes en de vrouw werd met geweld ontvoerd en voor dood achtergelaten in een natuurgebied bij Lelystad.

De vrijheidsbeneming van vier personen in Lage Mierde, afpersing en diefstal met geweld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel achte de rechtbank ook bewezen. De daders sloegen hier een van de slachtoffers een gebroken bovenkaak.

Beiden zijn volgens de rechtbank ook schuldig aan de vrijheidsberoving van een familie met heel jonge kinderen in Enschede en de ontvoering van de schoonzoon van de familie.

Na de serie misdrijven vluchtte het duo naar Duitsland, waar ze enkele dagen later na een klopjacht konden worden opgepakt.