Oranjevereniging Emmeloord belooft 'onvergetelijke Koningsdag'

Emmeloord - Een 'onvergetelijke Koningsdag' is wat de Oranjevereniging Emmeloord de inwoners van Noordoostpolder wil bezorgen. Het programma voor 27 april is bekendgemaakt.

Voor genodigden en belangstellenden begint Koningsdag 's morgens met het traditionele vlaghijsen. Maar de hele dag staat bol van activiteiten.

Het programma

09.30 uur: Vertrek per paardentram van de nieuw gedecoreerden van de Golfslag naar De Deel, via Schokkerwal en Meeuwenkant. Dit onder begeleiding van Muziekkorps Excelsior Belt-Schutsloot.

10.00 uur: Vlaghijsen op De Deel, met medewerking van Muziekkorps Excelsior Belt-Schutsloot, Scouting en koorzang door Klein Vrouwenkoor en Flevox. Hiervoor worden ook iedereen uitgenodigd die door de jaren heen een Koninklijke Onderscheiding heeft ontvangen in de gemeente Noordoostpolder.

10.30-14.00 uur: Multiculturele markt op De Deel, met medewerking van onder meer Vrouwencentrum, Klein Afrika, Wereldwinkel, Polskie Delikatesy en Sara Market.

22.00 uur: Vuurwerk op de locatie aan de Lemstervaart.

Vrijmarkt in het centrum

In het centrum van Emmeloord is de gehele dag vrijmarkt. Vanaf 13.30 uur muzikale omlijsting door de Pauwergirls. Zij trekken met een oud radiomeubel als versterker over de vrijmarkt. Rond 17.00 uur sluiten zij hun optreden af voor het terras van ’t Voorhuys.

Om alvast warm te draaien, hieronder het filmpje van Koningsdag 2014 in Emmeloord.