Vernieuwd Stadhuisplein vóór Koningsdag klaar

Lelystad - Het vernieuwde Stadhuisplein in Lelystad is op zaterdag 25 april klaar. Er moeten daarna nog wat puntjes op de i gezet worden, maar de gemeente en aannemer Reimert willen dan met een klein feestje de oplevering vieren.

Hand en naam op tegel

Inwoners van Lelystad zijn daarbij van harte welkom. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten, met als uitsmijter de mogelijkheid voor kinderen om hun hand en naam te laten vereeuwigen op een tegel van het Stadhuisplein.

Het is nu al weer moeilijk voor te stellen hoe het Stadhuisplein er eerst uitzag. De gemeente wil dit moment benutten voor het toevoegen van een stukje geschiedenis aan de jonge stad Lelystad. Er zijn deze middag dan ook verschillende activiteiten voor jong en oud. Ook verschillende winkeliers organiseren aantrekkelijke kortingsacties.

Ruimte voor 100 handafdrukken

De kinderen van Lelystad kunnen tussen 13.00 en 14.00 uur hun handafdruk zetten op papier. Van deze papieren wordt dan later een print gemaakt en deze worden op tegels gedrukt. Deze tegels krijgen vervolgens zo snel mogelijk een plek aan de randen van het Stadhuisplein. Als een kind dan later groot is, ligt er een stukje van zijn of haar geschiedenis op het Stadhuisplein. Er is ruimte voor 100 handafdrukken. Helaas is op ook echt op.

Wensen in plein verwerkt

Vorig jaar hebben inwoners van Lelystad hun top 10 samengesteld over wat zij belangrijke onderdelen van het plein vinden. Die top 10 is verwerkt in het ontwerp van het plein.

Het feestje op zaterdag 25 april duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Wethouder Janneke Sparreboom verricht om 13.00 uur de officiële opening.

Lees meer in ons dossier: Herinrichting Stadhuisplein.