Tulpen plukken tijdens Groendag

Emmeloord - Slenteren tussen 20.000 tulpen en de mooiste plukken voor een prachtige bos: dat kan op het Tulpenplukplein tijdens de Van Bentem Sierteelt Groendag, zaterdag 18 april in het centrum van Emmeloord.

De groendag heeft verschillende activiteiten, voor jong en oud, en allemaal met het thema 'groen'. 'Groen' kan daarbij zowel letterlijk als figuurlijk opgevat worden. Want naast het Tulpenplukplein, het maken van tuintjes door kinderen, een kinderboerderij en de plantenmarkt zijn ook dit jaar de Pioniers van de Toekomst weer aanwezig met de Duurzaamheidsmarkt. Mensen kunnen hier lokaal geteelde producten zoals groenten, fruit, vlees en wijn proeven.

Nieuwe activiteiten

Ook zijn er nieuwe activiteiten. Mensen kunnen op de foto in de Gouden Koets, bloemschikken en bij verschillende activiteiten worden stempels gezet. Bij zes stempels mag een gratis bos tulpen geplukt worden. Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Emmeloord. Verschillende activiteiten en de markt zijn in de Lange Nering en op het Kettingplein. De kinderactiviteiten, zoals zelf een tuintje inplanten, bloempotjes schilderen, een springkussen en de kinderboerderij met onder andere geitjes, schapen en kippen, zijn in de Korte Achterzijde.

Meer informatie is te vinden op de site van StEP.