Cartoon Tegengas brengt gevaren schaliegas in beeld

Emmeloord - De actiegroep Tegengas zet een nieuwe cartoon in rond de duurzaamheidsmarkt en de 11-dorpenloop.

Tegengas staat zaterdag met een kraam op de duurzaamheidsmarkt in Emmeloord. De tegenstanders van schaliegas willen graag aan bezoekers uitleggen wat de gevaren van schaliegas zijn. Een grote cartoon op de kraam brengt de gevaren kort en krachtig in beeld.

De actiegroep heeft ook een hardloopteam met cartoon op de rug, dat op zaterdag 18 april meedoet aan de 11-dorpenloop. Cartoonist Dennis de Vogel heeft de tekening in opdracht van Tegengas gemaakt, met als doel de gevaren van boren naar schaliegas in één beeld te vangen.

De hardlopers hopen in de 11-dorpenloop met de print van de cartoon op hun shirt in de dorpen op veel steun.

Langdurige schade

Tegengas is voor duurzaamheid. Het korte termijn profijt van extra (schalie)gas weegt niet op tegen de langdurige schade voor onze inwoners, vindt de actiegroep.

Ook waarschuwt Tegengas bedrijven voor onder meer imagoschade. De actiegroep bestaat uit diverse partijen, die in oktober vorig jaar de handen ineen sloegen.

Het gaat om Bedrijven Actief Noordoostpolder, Mercatus, de Overkoepelende Vereniging van Dorpsbelangen, de ondernemersverenigingen in de groendorpen, LTO, Schaliegas Vrij Noordoostpolder en Werkgroep Schaliegas Nee Noordoostpolder.

Betrokkenheid

De actiegroep wil de betrokkenheid van inwoners van de polder en van het bedrijfsleven vergroten. Ook wil de groep een duidelijk signaal afgeven richting gemeente, provincie en met name de landelijke overheid.