Duurzaamheidsmarkt werkt opnieuw samen met Groendag

Emmeloord - De gemeente Noordoostpolder en Pioniers van de Toekomst houden op zaterdag 18 april de vierde editie van de duurzaamheidsmarkt in samenwerking met de Groendag in het centrum van Emmeloord.

Het doel van de duurzaamheidsmarkt, die duurt van 10.00 tot 17.00 uur, is om duurzaam denken en duurzaam doen op een laagdrempelige manier te stimuleren.

Repaircafé

Meer dan 30 bedrijven en organisaties presenteren de mogelijkheden op het gebied van onder andere eerlijke voeding en kleding, streekproducten, gezonde voeding, wind- en zonne-energie, en levensloopbestendig bouwen. Men kan bijvoorbeeld advies inwinnen over duurzame teelt en onderhoud in moes- en siertuin, huishoudelijke apparaten laten repareren bij het Repaircafé, een paar slimme apps op het gebied van duurzaamheid op de telefoon installeren, groentechips proeven en een exemplaar van de fairtrade- en huisverkoopkaart meenemen.

Bosje tulpen plukken

Dit jaar wordt weer samengewerkt met de Groendag. Er is een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Op verschillende plekken op de markt en bij de groendagactiviteiten kan men iets doen en daarmee stempels verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan voedsel proeven en raden wat de ingrediënten zijn, bloemschikken met afval, groente en bloemen, het blote voetenpad lopen of vergeten groenten herkennen. Bij voldoende stempels kan men gratis een bosje tulpen plukken op het tulpenplukplein.