Onderdak gevonden voor laatste bewoners Golfslag

Emmeloord - Voor de laatste bewoners van verzorgingshuis Golfslag in Emmeloord is nu ook onderdak gevonden. Het oudste verzorgingshuis van de Noordoostpolder sluit eind april zijn deuren.

Vanaf het moment dat in april 2013 werd aangekondigd dat de Golfslag zou gaan sluiten, is veel werk verricht om voor alle - toen 89 - bewoners een nieuw thuis te vinden. Ook voor de laatste bewoners is nu een passende nieuwe plek gevonden, meldt bestuurder Frank Kodden van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

In afstemming met de cliëntenraad is besloten alle huidige bewoners in de periode van donderdag 16 tot en met vrijdag 24 april te verhuizen. De meeste bewoners gaan naar verzorgingshuizen, kleinschalige groepswoningen of het verpleeghuis van de Zorggroep in de gemeenten Noordoostpolder en Steenwijkerland. Enkele bewoners vertrekken naar plekken buiten de regio om dichter bij de kinderen te zijn. Op dit moment wordt een verhuisplan uitgewerkt.

Er is bewust twee jaar uitgetrokken voor het verhuisproces. Kodden: 'We wilden in het tempo van de bewoners met de bewoners en hun familie komen tot passende oplossingen'.

De overgebleven medewerkers van Golfslag zullen elders in de organisatie gaan werken. De Zorggroep hoopt dat de 120 vrijwilligers zich willen inzetten voor andere ouderen in de regio, nu de Golfslag haar deuren gaat sluiten.

Lees ook: Bewoners Golfslag zien op tegen gedwongen verhuizing en Bewoners Golfslag moeten op zoek naar nieuw thuis