Emmeloord krijgt beachsportvelden

Emmeloord - De gemeente gaat naast de Bosbadhal in Emmeloord een groot beachsportveld aanleggen. Het veld kan opgedeeld worden in drie beachvolleybalvelden, maar ook in zijn geheel als beachvoetbalveld gebruikt worden.

Wethouder Haagsma: 'Ik merk dat de beachsporten erg populair zijn. Ik ben daarom erg blij dat we nog deze zomer hiermee een nieuwe tak van sport mogelijk maken'.

Sportverenigingen willen graag een beachveld

De gemeente Noordoostpolder heeft besloten tot de aanleg van deze velden na aanvragen vanuit de volleybalvereniging Vovem ‘90. De accommodatie kan ook gebruikt worden door de scholen en door andere sportverenigingen waar steeds meer beachvarianten opduiken. Bijvoorbeeld voetbal, korfbal en badminton.

Gemeente investeert 30.000 euro in aanleg

Om deze varianten de ruimte te bieden legt de gemeente een groot veld aan van 26 x 44 meter. De gemeente investeert 30.000 euro en Vovem ’90 verricht veel zelfwerkzaamheden en is ook verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud.

De velden kunnen eind mei gebruikt worden

Het collegevoorstel staat in april op de raadsagenda. Als de raad instemt kan de accommodatie in mei aangelegd worden. De opening valt rond de activiteiten van het 25-jarig bestaan van Vovem ‘90.