Kampeerfestival Uit-jeTent krijgt een gezicht

Nagele - 'Je moet eigenlijk leren kijken door de ogen van je gasten. Dan zie je hoe bijzonder het hier is'. Dat zegt Peter Meurs, de nieuwe voorzitter van Uit-jeTent Noordoostpolder. Hij nam het stokje over van geestelijk vader Hans van de Klundert.

Al vindt hij dat zelf iets te veel eer. 'Ik was vrij lang voorzitter van de VVV en vanuit die rol kwam deze gedachte bij me op', vertelt hij aan zijn keukentafel in Nagele.

'Er was geen budget voor promotie, maar we vonden dat we wel iets moesten doen. Ik opperde een kampeerfestival op plekken waar dat doorgaans niet kan. Dat zette het radarwerk in werking.Het werd al snel een groep'.

Zoveel moois in de polder

Er is hier zoveel moois in de polder, maar de meesten weten dat niet, zeggen beide heren. Daarom werd een evenement bedacht waar mensen langer dan een middag in de polder verblijven en waar ze worden verrast door mooie plekken vol rust en ruimte.

'Wij wonen hier en vinden het allemaal heel normaal, maar door je gasten ga je met een andere blik kijken', vertelt Meurs. Samen met zijn Gesina runt hij niet alleen een boerenbedrijf, maar ook camperplaats Afslag Nagele.

'We zijn uniek bezig'

Hij heeft veel zin in zijn nieuwe rol. Hij liet VVV Deventer naar het concept Uit-jeTent kijken. 'We zijn uniek bezig, maar wat volgens hen mist is een hart/gezicht van ons festival'.

Daar wil Meurs verandering in brengen. Deze editie is dat de Lichtjestocht op Schokland. In een mythische tocht over het zuidelijk deel van Schokland worden de bezoekers vermaakt met muziek, heksenverhalen, fakkels en lichtjes.

Eigen gezicht

Toch blijkt het sinds de start in 2010 nog best moeilijk om mensen van buiten de polder hierheen te krijgen. Meurs: 'Daarom is het ook zo belangrijk dat ons festival een eigen gezicht krijgt. Dat we boven de dijk uitkomen. En dat mensen weten dat het meer is dan alleen een kampeerfestival'.

Uit-jeTent heeft namelijk een uitgebreid amusementprogramma, boordevol fiets- en wandelroutes, muziek, een Bourgondisch bosontbijt, een Proef de Polder Plein en de polderinspiratieroute.

Uit-jeTent vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 8 juni. Kijk hier voor meer informatie over het kampeerfestival.

Lees meer in het FlevoPost-dossier Uit-jeTent.