Buitenfestival Oord gaat dit jaar niet door

Emmeloord - Het cultureel buitenfestival Oord, dat altijd in juli in park West in Emmeloord plaatsvindt, wordt dit jaar niet gehouden. De organisatie is voornemens Oord beter op de kaart te zetten en neemt daar de tijd voor.

Alternatief festival in Waterlab

Als alternatief vindt zaterdag 19 september in het Waterlab bij Marknesse een cultureel festival plaats. Bij de organisatie hiervan betrekt de stichting Oord de Culturele Broedplaats het Waterlab.

‘Het wordt een hip, intiem en origineel kleinschalig festival op de thuisbasis. Een soort tussendoortje dus, maar dan net even anders dan in Park West in Emmeloord,’ licht voorzitter Marijke Démoet toe. ‘Ter geruststelling voor iedereen die het Oord-festival in 2008 mee heeft gemaakt en toen niet blij was met de lange wandeling naar het festivalterrein, nu vindt het evenement plaats op ongeveer één hectare met binnen-en buitenlocaties.’ Het moet vooral een breed cultureel festival worden.

Na tien jaar Oord tijd voor reflectie

Na tien jaar Oord is het tijd voor reflectie, zegt secretaris Roelina Lensen. De organisatie wil zich verdiepen in de mogelijkheden van de stichting en een aantal projecten uitvoeren die al jaren op de planning staan. Démoet: ‘Ons doel is het festival Oord in de toekomst nog leuker en interessanter te maken en een grotere naamsbekendheid te verwerven.’

Lees meer in het dossier: Buitenfestival Oord