VVD Flevoland benoemt Tanja Klip tot informateur

Lelystad - De VVD, de grootste fractie in Provinciale Staten van Flevoland, heeft Tanja Klip benoemd tot informateur voor de vorming van een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

De informateur heeft als opdracht de mogelijkheden te onderzoeken voor een coalitie die steunt op een werkbare meerderheid in de Provinciale Staten.

Klip is lid van de VVD en is sinds maart 2013 dijkgraaf van het waterschap Vallei en Veluwe. Daarvoor was zij gedurende acht jaar gedeputeerde in de provincie Drenthe en drie jaar wethouder in Coevorden.

'Een zeer ervaren bestuurder'

VVD-lijsttrekker Jaap Lodders: 'Ik ken Tanja Klip als een zeer ervaren bestuurder die beschikt over een uitstekend analytisch vermogen. Zij heeft ruime ervaring in collegeonderhandelingen en heeft als dijkgraaf bewezen een onafhankelijke positie in te nemen'.

Gesprekken op dinsdag en woensdag

Klip zal dinsdag en woensdag gesprekken voeren met delegaties van alle fracties die gekozen zijn in Provinciale Staten. De informateur wordt daarbij ondersteund door de griffier. Op basis van de gesprekken zal Klip een advies opstellen op basis waarvan de formatieronde kan starten.

De verwachting is dat de informateur volgende week haar werkzaamheden zal afronden.

Lees meer in ons dossier: Provinciale Statenverkiezingen Flevoland 2015