Ongeveer kwart van de Flevolanders heeft inmiddels gestemd

Flevoland - Ongeveer een kwart van de kiezers in Dronten, Noordoostpolder, Urk, Lelystad en Zeewolde hebben inmiddels een stem uitgebracht voor de statenverkiezingen. Het opkomstpercentage voor de waterschapsverkiezingen zit er een fractie onder.

Dit blijkt uit de opkomstpercentages die halverwege de middag zijn bekendgemaakt.

De gemeente Dronten had rond vier uur een opkomstpercentage van 27 procent voor de statenverkiezingen en 26 procent voor de waterschapsverkiezingen.

In de Noordoostpolder lag het opkomstpercentage voor de statenverkiezingen rond drie uur op 24 procent en op 23 procent voor de waterschapsverkiezingen.

Op Urk lag het opkomstpercentage voor de statenverkiezingen rond vier uur op bijna 22 procent.

In Zeewolde had rond drie uur ruim 24 procent van de kiezers gestemd voor de statenverkiezingen. Voor het waterschap lag de opkomst op ruim 23 procent.

Het opkomstpercentage in Lelystad lag om 16.45 uur op 24,4 procent voor de statenverkiezingen en op 23 procent voor de waterschapsverkiezingen.

De gemeente Almere kan nog geen voorlopige opkomstpercentages geven.

Vier jaar geleden kwam het opkomstpercentage van de statenverkiezingen uiteindelijk uit op 52,3 procent.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek bezocht woensdag alle gemeenten in het kader van de statenverkiezingen.

Stemwijzer Flevoland

Raadpleeg Stemwijzer Flevoland om te kijken welke partij bij uw mening past. Alle informatie rondom de verkiezingen is te vinden op een speciale website van de provincie Flevoland.