Wellerwaard verkennen tijdens Beleefdag

Emmeloord - Tijdens de Beleefdag in Wellerwaard, op zaterdag 25 april, kan iedereen uitgebreid kennis maken met het nieuwste recreatie- en natuurgebied in de Noordoostpolder

'Het is een prachtig gebied geworden', vindt wethouder Hans Wijnants. 'Ik ben er heel trots op dat we dit hebben kunnen maken. Nu is het tijd om ervan te gaan genieten!

Er is van alles te doen

Tijdens de Beleefdag is er van alles te doen. Verenigingen in Noordoostpolder laten zien wat zij te bieden hebben, er is alle tijd om een rondje om de zwemplas te maken en natuurlijk is er wat te drinken en te eten. Bezoekers kunnen vlotten maken met Staatsbosbeheer, onderzoek doen naar het water met het Waterschap Zuiderzeeland, ieder uur is er een voetbalactiviteit, de volleybalvereniging is aanwezig, Noptunus is er met reddingzwemdemonstraties, er staan pony’s klaar, Golfclub Emmeloord biedt een golfclinic aan en nog veel meer.

Wellerwaard is altijd gratis toegankelijk

De Beleefdag duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De komende weken wordt het programma verder uitgewerkt. Wellerwaard is altijd gratis toegankelijk.

Grote vraag naar extra recreatiefaciliteiten

Wellerwaard is aangelegd omdat er in Noordoostpolder grote vraag was naar extra recreatiefaciliteiten. Lange tijd was er weinig mogelijkheid om buiten te zwemmen, te wandelen en mooie fietstochten te maken. Wethouder Wijnants: 'Met de ontwikkeling van Wellerwaard is er een enorm recreatiegebied ontstaan dat het Kuinderbos met Emmeloord en WaterReijk verbindt'.   

Recreatie en wonen in het groen

Het gebied bestaat uit twee delen. De zuidelijke plas is er voor recreatie. Daar kan gezwommen worden, liggen drijflijnen en is het speelstrand. De noordelijke plas is rustiger. Op termijn komt hier een aantal woningen, die liggend in het groen, passen bij de natuurlijke uitstraling van Wellerwaard. Door de unieke verbinding met de Casteleynsplas, de Burchttocht en de Golfclub Emmeloord is het gebied groter dan de zwemplas.

Lees meer in het dossier Wellerwaard.