De Zuidert weer in bezit van kunstwerk

Emmeloord - In wijk De Zuidert in Emmeloord staat vanaf vrijdag weer een kunstwerk. Het kunstwerk Spelend Kind van Kees Schrikker wordt om 11.00 uur onthuld op het plein bij fietsbrug De Overstap.

Paard verplaatst naar Paardenmarkt

De Zuidert zat tijdelijk zonder kunstwerk omdat het beeld van Het Paard enige tijd geleden is verplaatst naar de Paardenmarkt. Bewoners trokken aan de bel bij de gemeente. In overleg is besloten om het bronzen beeld van het Spelende Kind te verplaatsen van het Muzisch Centrum naar De Zuidert.

Samen aan de slag met ‘lege’ sokkel

De sokkel waar Het Paard eerder op stond biedt een mooie kans voor een samenwerkingsproject. Kunstenaar en beeldhouwer Oscar Mendlik gaat met het wijkplatform en de scholen Windkracht10, Het Kompas en het Zuyderzee College aan de slag om de sokkel op kunstzinnige wijze te verfraaien. Zij nemen daarbij ook het beheer en het onderhoud van de sokkel voor hun rekening.

Wethouder Haagsma: 'Ik waardeer het initiatief van het wijkplatform om de scholen te betrekken bij dit project. Jongeren zijn vaak heel creatief en op deze manier zien ze iets ontstaan waar ze zelf aan hebben meegewerkt. Met de hulp van Oscar Mendlik komt hier ongetwijfeld iets moois te staan. Ik ben in ieder geval nu al heel benieuwd naar hoe het er uit gaat zien'.