Stationsplein
Door Kees Bakker

Doorzetten

Lelystad - Wie A zegt, moet ook B zeggen. De gemeente heeft vorig jaar ingestemd met de Dutch Match Cup, omdat men er van overtuigd is dat dit wereldwijde zeilevenement een economische effect zal hebben.

Bedrijven in die sector die naar Lelystad willen komen, Lelystad dat zich profileert als watersportstad, de bestedingen van het enorme circus dat in het gevolg van de wedstrijdzeilers neerstrijkt.  De vraag is nu niet of dat geloof er nog is.

Tijd nodig

Die vraag kun je namelijk na één editie na één jaar niet beantwoorden. Zoiets heeft tijd nodig. De voortekenen zijn goed. En het is ook verheugend dat de provincie, die vorig jaar nog weinig zag in het evenement, nu ook weer lijkt te willen aanhaken. Maar een investering in de zeilrace moet je niet voor één jaar doen om daarna weer te kijken of je er mee door wil gaan, zo’n investering vergt een langere tijd. Een evenement moet de tijd krijgen te groeien. LelyStart was het eerste jaar ook niet wat het nu is. Kortom, niet dralen, maar volmondig en overtuigd ‘Ja’ zeggen. Dan kan het nog  mislukken, maar als je niet investeert, zal er zeker niets gebeuren. De Dutch Match Cup lijkt de investering wel waard, in ieder geval voor vijf jaar om zich te bewijzen. Daarna zien we wel weer.