'Flevolanders, maak gebruik van jullie stemrecht' (met filmpje)

Lelystad - Commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft vandaag met de 18-jarige Tulpenkoningin Lindy ten Klooster en haar hofdame Veerle Hendrikse alle Flevolanders opgeroepen gebruik te maken van hun stemrecht.

Het ging om een fleurige oproep, met bolbloemen in het gazon voor het provinciehuis die de woorden 'Stem 18 maart' vormden.

Lindy is volgende maand actief bij het Tulpenfestival in de Noordoostpolder. Diverse kandidaat-Statenleden kwamen de oproep ondersteunen.

'Ik hoop dat in deze verkiezingen wederom veel inwoners van Flevoland hun stem laten horen over onze keuzes voor de komende jaren', aldus Verbeek.

Voor het eerst naar de stembus

Lindy mag voor de eerste keer naar de stembus. 'Ik vind het best lastig om mijn keuze te bepalen en wilde eigenlijk niet gaan stemmen. Nu heb ik de Stemwijzer Flevoland gedaan en ga ik morgen wel gebruik maken van mijn stemrecht', aldus Lindy.

Stemwijzer Flevoland

Raadpleeg Stemwijzer Flevoland om te kijken welke partij bij uw mening past. Alle informatie rondom de verkiezingen is te vinden op een speciale website van de provincie Flevoland.