VVD Flevoland opent 'havenkantoor' Flevokust

Lelystad - Waar het CDA zaterdag symbolisch de 'eerste paal' sloeg voor de buitendijkse haven van Urk, opende de VVD vandaag alvast het 'havenkantoor' voor Flevokust bij Lelystad.

De Provinciale Statenlijsttrekker van de VVD, Jaap Lodders, en VVD Waterschapslijsttrekker Tom Vereijken hulden het kunstwerk op de plek van het voormalige hevelhuisje op de IJsselmeerdijk voor de gelegenheid in spandoeken met daarop de campagnetekst: 'Havenkantoor. De VVD is alvast begonnen!' Dit gebeurde onder toeziend oog van VVD-Kamerlid Ronald Vuijk.

De VVD vindt de aanleg van Flevokust van groot belang voor het versterken van de economische structuur van Flevoland. 'De ontwikkeling van een multimodale overslaghaven en een containerterminal voor de kust van Lelystad versterkt de economie en de aantrekkelijkheid van de regio als vestigingsplek voor diverse bedrijven en geeft daarmee een impuls aan de werkgelegenheid', aldus Tom Vereijken.

'Flevokust ligt op een strategische locatie, aan één van de belangrijkste binnenvaartroutes van Nederland. Samen met andere ontwikkelingen, zoals de uitbreiding van Lelystad Airport en een toekomstige aansluiting van de Hanzelijn, versterkt dit de logistieke knooppuntfunctie van Flevoland'.