CDA slaat symbolische 'eerste paal' voor buitendijkse haven Urk

Urk - Het was weliswaar geen echte paal, of eerste steen, maar de handeling was dan ook vooral symbolisch: CDA Flevoland heeft zaterdag alvast de plek gemarkeerd waar de toekomstige buitendijkse haven bij Urk moet komen.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman doopte symbolisch een CDA-sjaal in het water van het IJsselmeer, als teken dat zijn partij en de buitendijkse haven onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Laatste grote campagnedag

CDA'ers uit de hele provincie waren zaterdagochtend vroeg naar Urk gekomen om gezamenlijk de laatste grote campagnedag voor de verkiezingen van 18 maart te beginnen. Zij deden dat aan boord van een van de boten van de KNRM-afdeling Urk, waarmee in supersnel tempo naar de Ketelbrug en weer terug werd gevaren.

Onderweg, halverwege Urk en de brug, werd gestopt bij de plek waar nu nog niets te zien is, maar waar over een paar jaar de buitendijkse haven in bedrijf moet zijn.

'Buitendijkse haven belangrijk voor hele regionale economie'

'Wij hebben in ons programma nadrukkelijk gezegd dat we ons ongelooflijk gaan inzetten voor het realiseren van de haven', zei Jan-Nico Appelman aan boord van de KNRM. 'Niet alleen omdat het belangrijk is voor Urk, maar voor de hele regionale economie'.

'De bedrijven in de regio hebben hun commitment al gegeven, het is nu aan de politiek om te gaan leveren. Het CDA wil daarom nu symbolisch dat statement afgeven'.

Het CDA heeft met een donatie aan KNRM Urk de onkosten voor deze vaartocht betaald.

Lees meer in het dossier Provinciale Statenverkiezingen 2015