Frank Patat moet eerst met geld over de brug komen

Dronten - Pas als patatbakker Frank van Flierenburg - alias Frank Patat - zijn schuld van dik 5300 euro bij de gemeente Dronten aflost en zijn maandelijkse standplaatsvergoeding vooraf betaalt, mag hij weer op zijn standplaats gaan staan.

Reactie op uitspraak Raad van State

Dit heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag in een brief aan de gemeenteraad laten weten. De brief is een reactie op de uitspraak van de Raad van State, die op 28 januari oordeelde dat de gemeente de standplaatsvergunning voor de Energieweg van Van Flierenburg niet had mogen intrekken.

Dit betekent volgens het college niet dat Van Flierenburg nu alsnog gebruik kan maken van zijn vergunning. 'De gemeente had immers als eigenaar van de grond haar toestemming voor het gebruik ervan ingetrokken als gevolg van zijn slechte betalingsbedrag'.

Vooraf betalen en schuld aflossen

Daarom vindt het college het legitiem om maandelijks betaling vooraf te bedingen en aflossing van de eerder opgebouwde schuld van in totaal 5.309,83 euro in maandelijkse termijnen. 'Dergelijke voorwaarden mogen gesteld worden bij gebruiksovereenkomsten als deze. Dat is ook in de uitspraak van de raad van State niet weersproken', aldus het college.

Van Flierenburg stemt niet in met voorwaarden college

Van Flierenburg heeft inmiddels via zijn advocaat laten weten niet met de voorwaarden van het college te kunnen instemmen.

In een reactie aan Omroep Flevoland heeft Van Flierenburg laten weten dat hij een kort geding zal aanspannen tegen de gemeente Dronten.

Lees meer in het dossier Frank Patat.