Wolf zondagmorgen gezien in Aa en Hunze

Ekehaar - De wolf, die zaterdag voor het eerst in Noord-Sleen werd aangetroffen, is in noordoostelijke richting Drenthe ingetrokken. Arjan Janssens zag het dier zondagmorgen op de Kampweg bij Ekehaar in de gemeente Aa en Hunze.

Provincie volgt wolf nauwgezet

De provincie Drenthe blijft de wolf nauwgezet volgen. 'Het dier beweegt zich in en rond de bossen, maar ook in de buurt van wegen en bebouwing', meldt zij zondagmorgen in een persbericht.

Gezien het niet schuwe gedrag en het frequent verschijnen van de wolf zijn enkele richtlijnen voor een ontmoeting van mensen met de wolf van belang, benadrukt de provincie: 'Respecteer de wolf en neem langzaam afstand. Houd de hond aan de lijn. Als de wolf al te dichtbij komt: luid spreken met gebaren. Loop de wolf niet achterna en voer de wolf niet'.

Intensief overleg met alle betrokken partijen

De provincie heeft intensief overleg met alle betrokken partijen en deskundigen uit Nederland en Duitsland over de mogelijke vervolgstappen.

Schade als gevolg van een wolf wordt vergoed

'Hoewel wolven vooral reeën eten is het niet uitgesloten dat het dier af en toe een schaap zal doden', meldt de provincie. 'Schade als gevolg van een wolf wordt vergoed; schade door honden niet'. Schademeldingen worden beoordeeld door het Faunafonds, telefoon 06-11615036.

Waarnemingen melden aan 'Wolven in Nederland'

De stichting Wolven in Nederland deed zondagmorgen een oproep op haar Facebookpagina (zie hieroner) om waarnemingen van de wolf via haar website te melden en niet aan de media. 'Dit om grote toeloop op deze zonnige zondag te voorkomen, mocht het dier weer overdag actief zijn'.