Puck van der Zwan ontvangt Lelyprijs in stijl

Urk - Geheel in stijl, namelijk in Urker dracht, ontving Puck van der Zwan donderdag de Lelyprijs 2015 van Leen Verbeek, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en Commissaris van de Koning in Flevoland.

Urker klederdracht op de kaart gezet

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft besloten om de Lelyprijs 2015 toe te kennen aan Puck van der Zwan voor zijn verdiensten voor de Urker klederdracht, die hij weer helemaal op de kaart zette.

Klederdracht-sieraden

Van der Zwan richtte onder meer een kinderkoor op en de klederdrachtgroep Urker Pracht. Ook is hij mede-initiatiefnemer van de jaarlijkse Urkerdag, waarbij bijna iedereen op Urk weer in klederdracht rondloopt. Van der Zwan maakt ook klederdracht-sieraden, bedoeld om de ontwerpen te bewaren voor volgende generaties.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft de Lelyprijs voor het eerst in 1996 uitgereikt. De prijs is voor personen of verenigingen die zich onverplicht en op vrijwillige basis gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur.

Sinds 2007 is de prijs een kunstwerk genaamd 'De Pluim', ontworpen door Jeroen Stok en een geldbedrag van 2.500 euro te besteden binnen het culturele werkveld van de prijswinnaar.