Meppelse eist schadevergoeding van gangsterduo

Meppel - De vrouw die vorig jaar in Meppel werd ontvoerd door de 20-jarige Enise B. en 26-jarige Marcos van der P. omschrijft het gangsterduo als onmenselijke beesten. Namens het slachtoffer eist haar advocaat dan ook 25.000 euro smartengeld.

Het slachtoffer uit Meppel zei voor de rechtbank: 'Dit zijn beesten. Onmenselijk. Respectloos. Ik lag in de kofferbak, getaped. Zij lagen in auto te slapen.' De vrouw zegt dat haar leven voorgoed is veranderd. Ze heeft haar huis grondig schoon laten maken, alle bosjes om haar huis verwijderd en doet 's avonds de voordeur niet meer open.

De twee ontvoerders staken de vrouw met een mes en sloegen haar met een koekenpan op het hoofd. Na een lange rit werd het slachtoffer voor dood achtergelaten in een bos bij Lelystad.

De rechtszaak tegen de twee verdachten begon maandag. Daarin kwamen de verklaringen van de twee ter sprake, waarin bleek dat het duo vindt dat het slachtoffer niet onmenselijk is behandeld. Vandaag leggen de slachtoffer verklaringen af voor de rechtbank in Assen.

De rechtbank in Assen trekt de hele week uit om deze zaak te behandelen. Vrijdag stelt de officier van justitie haar strafeis en komt de verdediging aan het woord.