Stadhuisplein krijgt alternatieve inrichting rond Zuil van Lely

Lelystad - De vernieuwing van het Stadhuisplein in Lelystad is volop bezig. Over twee weken gaat de eerste nieuwe steen erin. De bestratingwerkzaamheden starten dan voor Het Getij en Monica en Winston.

Dit gebeurt steeds stukje voor stukje, zodat alle winkels goed bereikbaar blijven. Tot aan april werkt de aannemer richting de Hema. Vlak voor Koningsdag is het vernieuwde Stadhuisplein klaar.

Stemmen op ontwerp rondom Zuil van Lely

In overleg met de ontwerper is er voor het deel rondom de Zuil van Lely een alternatieve inrichting bedacht. In het alternatieve ontwerp is er meer bestrating rondom de zuil. Inwoners van Lelystad hebben echter al kennis genomen van het definitieve ontwerp. Daarom vraagt Reimert opnieuw de mening van inwoners en ondernemers. Het ontwerp Huiskamer blijft gehandhaafd, maar moet de detailinvulling rondom de zuil het gekozen ontwerp zijn of het alternatief? Daarover hoort de aannemer graag de stem van inwoners en ondernemers. 

Stemmen kan tot en met 8 maart

Stemmen is mogelijk tot en met zondag 8 maart via de website van de gemeente Lelystad. De uitslag van het de stemming is bindend. Dit betekent dat in de komende weken Reimert bv, Tauw en BDP Khandekar het gekozen ontwerp zal uitvoeren.