Waterschap organiseert verkiezingscafés

Emmeloord / Almere - In het kader van de waterschapsverkiezingen organiseert Waterschap Zuiderzeeland twee verkiezingscafés: op 11 maart in café-restaurant 't Voorhuys in Emmeloord en op 12 maart in Het Nieuwscafé in De Nieuwe Bibliotheek in Almere.

Deze cafés geven inwoners van Flevoland de mogelijkheid om de kandidaten te spreken, met ze te debatteren en ze beter te leren kennen. Onder leiding van een onafhankelijk debatleider gaan de lijsttrekkers van de acht verkiesbare partijen met elkaar in debat.

Het verkiezingscafé in restaurant-café 't Voorhuys in Emmeloord op woensdag 11 maart vindt plaats van 19.00 tot 22.30 uur en het verkiezingscafé in De Nieuwe Bibliothek in Almere vindt plaats van 19.00 tot 22.30 uur.

Waterschapsverkiezingen

Op woensdag 18 maart vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Door te stemmen, bepalen inwoners van Flevoland wie er straks in het bestuur van waterschap Zuiderzeeland zitten. Het bestuur stelt onder andere jaarlijks de belastingtarieven vast en bepaalt waar de waterschapsbelasting aan wordt besteed.

Alle informatie over de waterschapsverkiezingen en de deelnemende partijen is te vinden op www.zuiderzeeland.nl/verkiezingen.