Zaak gangsterduo is begonnen

Assen - De zaak tegen het gangsterduo, de 20-jarige B. en haar 25-jarige vriend, die worden verdacht van een rooftocht langs de Nederlands-Duitse grens in februari vorig jaar, liet vanmorgen nog even op zich wachten.

De rechtbank in Assen heeft vanaf vandaag vijf dagen uitgetrokken om de zaak te behandelen, maar kon vanochtend de start nog niet maken. De mannelijke helft heeft op het laatste moment laten weten alsnog te willen komen. Het transport was echter niet voor hem geregeld. De man wordt alsnog gehaald. De rechtbank kon rond de middag alsnog starten met de zaak.
 
Het Openbaar Ministerie beschuldigt de twee van een poging tot moord op een vrouw uit Meppel. Zij werd in haar lies gestoken en beroofd. Daarna ontvoerden de twee haar in de kofferbak van een auto naar een natuurgebied bij Lelystad. Daar lieten ze de 52-jarige vrouw gewond, vastgebonden en afgedekt met takken achter.

Verder wordt het duo beschuldigd van gijzeling van een man uit Ruinen. Hij werd ’s nachts in Echten in zijn auto overvallen en korte tijd gegijzeld, maar wist te ontsnappen. B. en Van der P. worden ook verdacht van een poging tot moord en gijzeling op een camping in Enschede.

Ook zouden ze daar een gezin in een woonboerderij hebben gegijzeld. Verder wordt het duo onder meer verdacht van een woningoverval in het Brabantse Lage Mierde.

Op 26 februari vorig jaar hield de politie de twee na een klopjacht aan in het Duitse Schwerte. (ADP)