D66 wil schadecompensatie voor omwonenden luchthaven

Lelystad - 'We vinden het belangrijk dat politiek Den Haag goed weet wat Luchthaven Lelystad voor Flevoland betekent', zegt de Flevolandse VVD-lijsttrekker Michiel Rijsberman.

'Van werkgelegenheid tot overlast door de vliegroutes. Alleen als we goed geïnformeerd zijn, kunnen we goede besluiten nemen'.

Rijsberman bracht maandag samen met D66-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi een bezoek aan Luchthaven Lelystad. Hierbij waren ook alle Flevolandse D66-gemeenteraadsfracties vertegenwoordigd.

De D66-delegatie sprak een vertegenwoordiging van de provincie, de directeur van Luchthaven Lelystad, Erik Lagerweij, en nam een kijkje bij QAPS, een van de moderne onderhoudsbedrijven op de luchthaven.

Compensatie schade omwonenden

Met de huidige groei van Schiphol is de capaciteit van Luchthaven Lelystad al over enkele jaren nodig, stelt D66. De partij vindt de luchthavenontwikkeling ook belangrijk voor de economie van Flevoland, maar wil dat er ook oog is voor de nadelen. De partij wil bijvoorbeeld dat omwonenden die schade ondervinden daarvoor goed gecompenseerd worden.

Luchthavenbesluit in april

Het Kabinet neemt in april een besluit over de toekomst van de luchthaven.

Lees meer in het dossier Vliegveld Lelystad.