Stationsplein
Door Kees Bakker

Iets te summier

Dronten - Het heeft even geduurd, maar het college is met een verklaring gekomen over Frank Patat. Gaat u er maar even voor zitten.

‘Op woensdag 28 januari heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de standplaatsvergunning van de heer Van Flierenburg. Het college laat weten dat het in gesprek gaat met de heer Van Flierenburg om te komen tot een nieuwe privaatrechtelijke overeenkomst.’ Einde citaat. De verklaring op de gemeentelijke website over de wietplantage die begin vorig jaar bij Van Flierenburg is aangetroffen, was langer.

Summiertjes

Dit kan niet, in deze zaak die al zo lang voortsleept met zo’n summiere verklaring komen. Politiek zijn er al vragen over gesteld en die komen niet alleen van oppositiepartijen. Deze zaak verdient een goede uitleg. Daar heeft Van Flierenburg recht op, om over de gemeenteraad en de burgers van Dronten nog maar te zwijgen. Een degelijke verklaring, eventueel een verontschuldiging en een verklaring over hoe men in de toekomst met de patatbakker zal omgaan. Frank zit er niet mee, hoor. De patatbakker zal ongetwijfeld een schadevergoeding gaan eisen bij de gemeente voor gederfde inkomsten en hoopt dat elke dag dat hij geen patat kan bakken bijdraagt aan de hoogte van die vergoeding.

Lees meer in het dossier Frank Patat.