Waterschap Zuiderzeeland start campagne verkiezingen

Lelystad - Met de slogan 'Er valt wat te kiezen' hoopt Waterschap Zuiderzeeland op woensdag 18 maart zoveel mogelijk Flevolanders naar het stemhokje te krijgen voor een nieuw waterschapsbestuur.

Dijkgraaf Hetty Klavers gaf symbolisch het startsein voor de opkomstbevorderende campagne door het verkiezingslogo met een hogedrukspuit aan te brengen op de bestrating voor het Waterschapshuis in Lelystad.

Spotjes op regionale omroep

Tijdens de campagne zullen de burgers van Flevoland op verschillende plekken informatie over de waterschapsverkiezingen tegen gaan komen. Zo worden er wegborden geplaatst en verschijnt er een huis-aan-huiskrant. Maar er zijn ook spotjes te zien op de regionale omroep en social media wordt volop ingezet. Dit alles om mensen bewust te maken van het belang om te gaan stemmen.

'Partijen moeten kleuring geven aan campagne'

Dijkgraaf Hetty Klavers gaat ervan uit dat de partijen zelf ook campagne gaan voeren: 'De slogan van de verkiezingen is: ‘Er valt wat te kiezen.’ De partijen staan nu aan de lat om kleuring te geven aan de campagne zodat de inwoners van Flevoland ook weten waaruit dan te kiezen valt'.

Kieskompas geeft stemhulp

Deze keuzes zijn al wel meegenomen in de ontwikkeling van het Kieskompas, de stemhulp die inwoners van Flevoland om tot een stemkeuze komen.

Alle informatie over de verkiezingen en de deelnemende partijen is te vinden op de website van Waterschap Zuiderzeeland.