College Dronten gaat in gesprek met Frank Patat

Dronten - Het college van Dronten gaat in gesprek met Frank van Flierenburg, alias Frank Patat, over een nieuwe standplaatsvergunning voor zijn snackkar.

Dat is de korte en bondige reactie van het college op de uitspraak die de Raad van State op woensdag 28 januari deed over het intrekken van de standplaatsvergunning van Van Flierenburg.

Volgens de Raad van State had de gemeente de vergunning van de snackkar van Van Flierenburg aan de Energieweg nooit mogen intrekken. In de vergunning waren voorwaarden over de betaling opgenomen, met als sanctie het intrekken van de vergunning als er niet op tijd betaald wordt. Dat mag niet, stelt de Raad van State.

Het college heeft twee weken de tijd gehad om de uitspraak juridisch te toetsen en kwam vandaag met slechts de mededeling dat er een gesprek met Van Flierenburg komt. Dat had sneller gemogen, vinden de raadsfracties.

'Nietszeggend', zo noemt GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast de reactie van het college. 'Roept meer vragen op dan dat ze beantwoordt'. Mede-oppositiepartij PvdA en collegepartij CDA zijn het daarmee eens.

Ondertussen is de standplaats van Frank Patat nog steeds met betonblokken gebarricadeerd, ondanks het afgelopen maandag verlopen ultimatum dat de raadsman van de patatbakker had gesteld.

Lees meer in het dossier Frank Patat.