Wethouder houdt kaken stijf op elkaar over Frank Patat

Dronten - 'Met de uitspraak wordt het besluit van de gemeente toch herroepen? Dan moeten de betonblokken toch weg?' Suzanne Stoop (PvdA) probeerde wethouder Piet Bleeker donderdag te bewegen tot een uitspraak over hoe het verder gaat met Frank Patat.

Stoop vroeg zich af wat voor besluit er dan nog moet worden genomen, maar de wethouder hield de kaken stijf op elkaar. ‘We laten ons besluit eerst juridisch toetsen,’ was het enige wat hij kwijt wilde.

De Raad van State heeft twee weken geleden besloten dat de gemeente de vergunning van de snackkar van Frank van Flierenburg alias ‘Frank Patat’ aan de Energieweg nooit had mogen intrekken. In de vergunning waren voorwaarden over de betaling opgenomen, met als sanctie het intrekken van de vergunning als er niet op tijd betaald wordt. Dat mag niet, stelt de Raad van State.

Wethouder Bleeker verwacht dinsdag een besluit te kunnen nemen over hoe het nu verder moet gaan: krijgt Frank zijn vergunning en plaats aan de Energieweg terug of blijft deze geblokkeerd? Als het college van burgemeester en wethouders dinsdag een beslissing heeft genomen, wordt eerst Van Flierenburg zelf geïnformeerd en daarna de politiek. En daarna de pers. Wordt vervolgd dus….

Lees meer in het dossier Frank Patat.