Verdachte dood Tessa van Bokhorst blijft voorlopig vastzitten

Emmeloord - De 35-jarige man uit Emmeloord die wordt verdacht van de moord op de 18-jarige Tessa van Bokhorst uit Swifterbant blijft vastzitten.

Vorige week woensdag werd zijn zaak pro-forma behandeld door de rechtbank. Een datum voor een zitting is nog niet gevonden.

Meerdere slagen met een baksteen op het hoofd

Wel werd tijdens de pro-formazitting bekend dat het 18-jarige meisje is omgekomen door meerdere slagen met een baksteen op het hoofd. Daarna werd het vakantiehuisje in Emmeloord waar zij verbleef in brand gestoken. De politie vond zondag 19 oktober haar lichaam in het uitgebrande chalet.

Verdachte uit Emmeloord ontkent

De 35-jarige verdachte ontkent. Maar er zijn veel bewijzen, vindt het OM. Zo is op het moordwapen dna van de Emmeloorder aangetroffen. Zelf zegt hij dat dat komt om dat hij met de baksteen een antenne heeft vastgezet. Ook zijn er bloedsporen van het slachtoffer op de werkklompen van de man gevonden. Verder zou hij aan een agent hebben gevraagd 'Weet u al wat de doodsoorzaak is?' op een moment dat nog niet naar buiten was gebracht dat de brand dat niet was.

Ongeoorloofde druk

In de zaak is een politieman undercover ingezet als medegedetineerde om de verdachte tot een bekentenis te krijgen. Volgens zijn advocaat zou daarbij ongeoorloofde druk zijn uitgeoefend, waardoor de man niet meewerkt aan een psychiatrisch onderzoek. Daarom wil de Officier van Justitie dat hij wordt opgenomen in het Pieter Baan centrum ter observatie.

In de zaak wordt verder sporenonderzoek verricht. Ook wordt er getracht een visum voor de vrouw van de verdachte te krijgen. Zij is in Suriname en zou meer licht kunnen werpen op of hij inderdaad een baksteen heeft gebruikt om een antenne vast te zetten.