Metamorfose Stadhuisplein begint met verplaatsing bomen

Lelystad - Met de verplaatsing van twee bomen tgenover de Stadhuisstraat is deze week een voorzichtig begin gemaakt met de metamorfose van het Stadhuisplein in Lelystad. Het centrale plein wordt de 'Huiskamer' van de stad.

De twee bomen zijn verplaatst om het ontwerp van het Stadhuisplein de doorkijk te geven die het verdient en de Stadhuisstraat bij het Stadhuisplein te betrekken.

Uitgewerkt tot volwaardig plan

Inwoners van Lelystad konden begin november 2014 kiezen uit drie verschillende themakamers voor het Stadhuisplein. De themakamer ‘Huiskamer’ is als winnaar uit de bus gekomen. Deze themakamer is de afgelopen maanden uitgewerkt tot een volwaardig plan.

Inloopavond over definitief ontwerp

Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere houdt op dinsdag 3 februari van 19.00 tot 20.00 uur een speciale inloopavond in het stadhuis. Tijdens deze bijeenkomst wordt verder in detail ingegaan op het ontwerp en de uitvoering. Hierbij wordt de planning van de werkzaamheden getoond, is de uitvoerder aanwezig en kunnen vragen gesteld worden over de uitvoering. Iedereen is welkom.

Lees meer in ons dossier Herinrichting Stadhuisplein.