GroenLinks is verbaasd over 'juridische beginnersfout'

Dronten - De fractie van GroenLinks in Dronten is verbaasd over de 'juridische beginnersfout' die de gemeente in 2013 heeft gemaakt bij het intrekken van de standplaatsvergunning van Frank Patat.

De Raad van State (RvS) floot de gemeente vandaag terug, omdat zij vindt dat het college ten onrechte afspraken heeft verbonden aan de vergunning die daarin juridisch niet thuis horen. GroenLinks hoopt dat met deze uitspraak snel een einde komt aan deze al jaren slepende kwestie.

Vermengen verschillende soorten recht niet toegestaan

De vergunning van Frank van Flierenburg werd begin 2013 door de gemeente ingetrokken omdat hij te laat zou hebben betaald. Hiertegen ging hij in beroep. De patatbakker krijgt nu van de RvS uiteindelijk gelijk omdat de gemeente een privaatrechtelijke overeenkomst over het tijdig betalen van de vergunning als aanleiding nam om bestuursrechtelijk de vergunning in te trekken. Het ‘vermengen’ van de verschillende soorten recht is niet toegestaan, oordeelt de RvS.

GroenLinks wil tekst en uitleg

GroenLinks begrijpt niet hoe een dergelijke juridische beginnersfout kan zijn gemaakt door de gemeente en wil hierover tekst en uitleg van het college.

Lees meer in het dossier Frank Patat.