Gemeente Dronten heeft vergunning Frank patat onterecht ingetrokken

Dronten - De gemeente Dronten heeft de standplaatsvergunning van Frank van Flierenburg - alias Frank Patat - onterecht ingetrokken. Dit laat de Raad van State vandaag in haar uitspraak weten.

De patatkraam van Van Flierenburg moest weg nadat hij meerdere keren te laat was met het betalen voor de standplaatsvergunning. De gemeente Dronten heeft daarover bepalingen opgenomen in de vergunning, waarin staat dat die ingetrokken kan worden als Van Flierenburg niet op tijd betaalt.

Dat laatste mag helemaal niet, aldus de Raad van State. Volgens de algemene bestuurswet mogen overheden geen betalingsvoorwaarden aan vergunningen verbinden.

Lees hier de complete tekst van de uitspraak van de Raad van State.

College neemt kennis van uitspraak

Het college van B en W van Dronten heeft kennis genomen van de uitspraak en zal niet eerder dan dinsdag 3 februari inhoudelijk reageren, aldus een persbericht van de gemeente.

Al jaren met elkaar overhoop

Frank van Flierenburg en de gemeente liggen al jaren met elkaar overhoop. Eerst over de locatie van zijn standplaats, daarna over de betalingsachterstand en vervolgens nog over de hennepplantage die in zijn patatwagen was aangetroffen, een feit dat de gemeente wereldkundig maakte. Voor het laatste is hij veroordeeld tot een werkstraf.

Lees meer in het dossier Frank Patat.