Tweede verdachte aangehouden in Bosberg-zaak

Hilversum - De politie heeft vanochtend een 34-jarige man uit Warnsveld aangehouden in de Bosbergzaak. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van Les Strijder, die in 2002 wellicht het slachtoffer is geworden van potenrammers.

De destijds 53-jarige Les Strijder uit Ede werd op 22 november 2002 rond half vijf 's ochtends dood aangetroffen op de parkeerplaats De Bosberg langs de A27 bij Hilversum, die bekend stond als homo-ontmoetingsplaats. Strijder overleed aan een hartaanval, maar er zijn aanwijzingen dat hij daarvoor is lastiggevallen.

Twee broers uit Lelystad betrokken

Een anonieme tipgever gaf aan dat mogelijk twee broers, die destijds in Lelystad woonden hierbij betrokken waren. Ook werd aangegeven dat nog twee personen aanwezig waren op de plaats-delict.

Eerste aanhouding

De aanhoudingen betreft de broers. Op dinsdagochtend 20 januari werd al een 36-jarige man uit ’t Harde aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Strijder.

Het coldcaseteam doet nog onderzoek naar de twee personen die volgens de tipgever ook aanwezig waren op de plaats-delict.

Lees voor meer informatie het dossier of de Coldcase-pagina op Facebook.