Politie zoekt twee broers uit Lelystad voor moord uit 2002

Lelystad – Naar aanleiding van een anonieme tip over twee broers uit Lelystad is de zaak rondom de moord op Les Strijder na twaalf jaar heropend. De politie heeft vanavond een speciaal dossier over de zaak online gezet.

Samen met een coldcase Facebook-pagina over de Bosbergzaak moet het onderzoeksteam daarmee nieuwe tips over de moord op het spoor komen.

Het dossier is te lezen via deze link.

Hartstilstand

Het gaat om de dood van de 53-jarige Les Strijder uit Ede. Zijn ontzielde lichaam werd destijds aangetroffen op parkeerplaats Bosberg, langs de A27 bij Hilversum. Daar stond ook zijn Renault Twingo met draaiende motor.

De parkeerplaats stond bekend als een mannenontmoetingsplaats. Strijder stierf aan een hartaanval. Er werd uitgegaan van een natuurlijke dood, maar daar denkt de politie na een recente tip nu anders over. De hartstilstand is waarschijnlijk veroorzaakt door geweld. Uit de vertrouwelijke informatie zou blijken dat twee broers uit Lelystad daar verantwoordelijk voor waren. Ook nog meer mensen waren bij het misdrijf betrokken. De politie gaat er nu vanuit dat Strijder is opgewacht en toevallig het slachtoffer is geworden van mensen die het voorzien hadden op homo’s.

Om de nieuwe theorie te ondersteunen is oud bewijsmateriaal gebruikt. De dochter van Les Strijder bleek al die jaren de doos met zijn spullen te hebben bewaard. Daarin zaten nooit meer geopende enveloppen met zijn kleding. De politie hoopt daar nog zijn dna-sporen op te vinden. De politie kreeg een anonieme tip op de twee broers uit Lelystad, waar de politie nu naar op zoek is.

Reconstructie

In het programma Opsporing Verzocht op NPO1 was vanavond tussen 20.30 en 21.25 uur een reconstructie van de moord te zien.

Tips?

Het onderzoeksteam heeft nog een aantal vragen onbeantwoord. Tips over de zaak kunnen worden doorgegeven via de opsporingstiplijn, tel. nr. 0800 - 6070, via Meld Misdaad Anoniem, tel. nr. 0800-7000 en per e-mail coldcases@utrecht.politie.nl.