Bosbergzaak heropend na tip over twee broers uit Lelystad

Hilversum - Op dinsdag 13 januari wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een zaak uit 2002 die bij de Bosberg bij Hilversum plaatsvond, en tot op heden nog niet is opgelost.

Na een tip over twee broers uit Lelystad, is de zaak na ruim 12 jaar heropend.

Hartstilstand door 'potenrammers'

In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 november 2002 wordt er op de parkeerplaats Bosberg, langs de A27 nabij Hilversum, het lichaam gevonden van een man. De parkeerplaats staat in die tijd bekend als een mannenontmoetingsplaats.

Het slachtoffer is de destijds 53-jarige Les (Laurens Ernst) Strijder. Hij werkte die nacht tot een uur of drie bij het postsorteercentrum in Nieuwegein. In plaats van direct richting zijn woonplaats Ede te rijden, is hij waarschijnlijk vrijwillig naar de parkeerplaats gegaan. Daar stierf hij een natuurlijke dood. Wel is zijn hartstilstand waarschijnlijk veroorzaakt doordat anderen, zogenaamde potenrammers, hem lieten schrikken.

Dinsdag 13 januari om 20.30 uur zendt Opsporing Verzocht op NPO 1 een reconstructie uit. Het onderzoeksteam heeft nog een aantal vragen onbeantwoord. De politie vraagt iedereen die destijds weleens op de Bosberg kwam om mee te denken. Contact opnemen kan via opsporingstiplijn 0800 - 6070, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en per mail: coldcases@utrecht.politie.nl.