Tamara Langhenkel: 'Al bijna 35 jaar is dit mijn thuis'

Lelystad - De gemeente Lelystad bestaat 35 jaar. Hoe kijken Lelystedelingen die geboren zijn in 1980 tegen de stad aan? Een interview met Tamara Langhenkel.

'Eerste van ons gezin die in Lelystad werd geboren'

'Mijn ouders zijn rond 1975 in Lelystad komen wonen. Mijn oudere zussen waren er toen al en ik was de eerste van ons gezin die in Lelystad geboren werd. Nou ja technisch gezien niet. Het ziekenhuis in Lelystad was nog niet af en toen mijn moeder moest bevallen van mij zijn we even op en neer in de ambulance naar Harderwijk gereden. In mijn paspoort staat dat ik geboren ben in Harderwijk. Maar ik ben een echte Lelystedeling. Al bijna 35 jaar is dit mijn thuis!'

'Ik heb op basisschool De Wegwijzer in de gezeten. Ik kan mij nog zo goed onze eindmusical herinneren. Ik was een robot (op zoek naar de geheime kleitabletten). Daarna ging ik naar De Brug/Arcus en behaalde mijn Mavo-diploma'.

'Eindelijk legaal uit op mijn achttiende'

'Toen ik 18 werd mocht ik eindelijk (legaal) uit. Tanja, Classic, Sands en toen kwam de kleine Mystic op het pleintje, wat al snel Mystic Café werd naast de Faco. Later kwam Mystic City er ook bij'.

Elk weekend feest

'Als ik terug kijk op die tijd was er veel te doen in Lelystad en was het elk weekend feest. Ik vond het een leuke tijd. Heel soms zou ik het nog wel een keertje over willen doen'.

"Ons kent ons"

'Inmiddels is er veel veranderd, de grote witte trap op het Agoraplein is afgebroken en er zijn nieuwe wijken bijgebouwd. Wat altijd het zelfde is gebleven is het “ons kent ons”. Lelystad bedankt!'

Lees meer in het dossier 'Lelystad 35 jaar'.