Sameer van Alfen: 'Grappen en grollen over Lelystad'

Lelystad - De gemeente Lelystad bestaat 35 jaar. Hoe kijken Lelystedelingen die geboren zijn in 1980 tegen de stad aan? Een interview met Sameer van Alfen.

Beproefd recept

‘Als je buiten Flevoland werkt, reageren mensen vaak niet erg positief als je vertelt dat je in Lelystad woont. Maar inmiddels heb ik een beproefd recept om mij als ‘polderboy’ te wapen tegen lollige bedoelde opmerkingen over ‘Lelygat’, ‘Lelybad’ etc. Uiteraard deel ik deze formule graag met mijn lotgenoten. Betrekkelijk eenvoudig en gemakkelijk toepasbaar!’

Instemmende knikjes

‘Noem rust, groen en ruimte als pluspunten van de gemeente, wat vast leidt tot de eerste instemmende knikjes. Vergeet vooral niet te melden dat je in Lelystad een eengezinswoning kunt kopen voor de prijs van een bezemkast in Amsterdam, ook daar scoor je punten mee. En wie nog niet overtuigd is, nodig je gewoon een keer uit'.

Mountainbikeroute

Bijvoorbeeld voor een wandeling door de Oostvaardersplassen, een bezoek aan de kust of een ritje over de mountainbikeroute. En met een beetje strategisch plannen (zoals LelySTART of Koningsnacht) is het centrum ook nog best om aan te zien. Je zult merken dat het negativisme als sneeuw voor de zon verdwijnt'.

Wij redden ons wel

Natuurlijk blijven er altijd zeurkousen die nog steeds niet snappen wat je in godsnaam in Lelystad moet. Het is niet anders. Met nog betere spoor- en wegverbindingen, mogelijk een vliegveld in aantocht en steeds meer evenementen denk ik dat het hier de komende jaren alleen maar (nog) beter wordt. Wij redden ons wel in Lelystad!’

Lees meer in het dossier 'Lelystad 35 jaar'.